Rotfruktschips
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Varmrätt
Tillbehör
•
Att göra egna rotfruktschips är inte svårt och blir fantastiskt gott! Servera dem som snacks eller lyxigt tillbehör till soppa eller varmrätt.
Ingredienser
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Rödbeta
|
1 |
|
Polkabeta
|
1 |
|
Palsternacka
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Matolja
|
2½ dl |
|
Havssalt
|
½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Du kan också fritera t ex bladpersilja eller rucola. Lägg gärna i bladen innan oljan blivit varm så skvätter det inte så mycket.
Näringsvärden, per liter
Energi:
4641 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per liter | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 29 g |
| Protein: | 1,5 % | 17,4 g |
| Fett: | 86,5 % | 453,8 g |
| Kolhydrater: | 12 % | 137,2 g |