Rösti med ost

Rösti med ost

20 min Förrätt
Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt rösti-recept har riven ost och morot i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Allra läckrast är förstås dessa rösti nystekta, med en klick gräddfil, hackad lök och rom. Rösti passar också bra att servera ihop med cevapcici – utsökta lammbiffar med rötter i Balkan. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda med ost och salt.
  • Hetta upp smör-& rapsolja i en rymlig stekpanna. Klicka ut fyra högar med rösti i pannan. Tryck till lätt. Stek 4-5 min per sida.
  • Toppa nystekt rösti med gräddfil, rödlök, stenbitsrom och dill.
Klart!
Energi:

204 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Till servering:
1 dl
Rödlök, finhackad
1
Svart eller röd stenbitsrom eller tångcaviar
4 msk
Färsk dill, grovhackad