Rösti med ost
20 min
Förrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt rösti-recept har riven ost och morot i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Allra läckrast är förstås dessa rösti nystekta, med en klick gräddfil, hackad lök och rom. Rösti passar också bra att servera ihop med cevapcici – utsökta lammbiffar med rötter i Balkan.
Ingredienser
Potatis
|
300 g |
---|---|
Morot
|
1 |
1 dl | |
Salt
|
½ tsk |
2 msk |
Till servering:
1 dl | |
Rödlök, finhackad
|
1 |
Svart eller röd stenbitsrom eller tångcaviar
|
4 msk |
Färsk dill, grovhackad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
204 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 13 g |

