Rösti med ost

20 min
Arbetstid: 20 min
Förrätt Varmrätt Tillbehör
Rösti med ost

Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt rösti-recept har riven ost och morot i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Allra läckrast är förstås dessa rösti nystekta, med en klick gräddfil, hackad lök och rom. Rösti passar också bra att servera ihop med cevapcici – utsökta lammbiffar med rötter i Balkan. 

Ingredienser

Till servering:

1 dl
Rödlök, finhackad
1
Svart eller röd stenbitsrom eller tångcaviar
4 msk
Färsk dill, grovhackad

Gör så här

  • Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda med ost och salt.
  • Hetta upp smör-& rapsolja i en rymlig stekpanna. Klicka ut fyra högar med rösti i pannan. Tryck till lätt. Stek 4-5 min per sida.
  • Toppa nystekt rösti med gräddfil, rödlök, stenbitsrom och dill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

209 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,7 % 6,5 g
Fett: 54,6 % 12,9 g
Kolhydrater: 32,7 % 16,8 g
https://www.arla.se/recept/rosti-med-ost/