Rösti med ost
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Varmrätt
Tillbehör
•
Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt rösti-recept har riven ost och morot i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Allra läckrast är förstås dessa rösti nystekta, med en klick gräddfil, hackad lök och rom. Rösti passar också bra att servera ihop med cevapcici – utsökta lammbiffar med rötter i Balkan.
Ingredienser
|
Potatis
|
300 g |
|---|---|
|
Morot
|
1 |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 msk |
Till servering:
| 1 dl | |
|
Rödlök, finhackad
|
1 |
|
Svart eller röd stenbitsrom eller tångcaviar
|
4 msk |
|
Färsk dill, grovhackad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
209 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 12,7 % | 6,5 g |
| Fett: | 54,6 % | 12,9 g |
| Kolhydrater: | 32,7 % | 16,8 g |