Rösti med ost
                                
                                     20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Förrätt
                                    Varmrätt
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt rösti-recept har riven ost och morot i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Allra läckrast är förstås dessa rösti nystekta, med en klick gräddfil, hackad lök och rom. Rösti passar också bra att servera ihop med cevapcici – utsökta lammbiffar med rötter i Balkan.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 1 | 
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 2 msk | 
Till servering:
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Rödlök, finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Svart eller röd stenbitsrom eller tångcaviar
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Färsk dill, grovhackad
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
209 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g | 
| Protein: | 12,7 % | 6,5 g | 
| Fett: | 54,6 % | 12,9 g | 
| Kolhydrater: | 32,7 % | 16,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)