Rostas i ugn

Rostas i ugn

60+ min Huvudrätt
Att tillaga rostas i ugn ger ett saftigt och smakrikt kött. Den är väldigt lik rostbiff, men kommer från den mindre och mörare muskeldelen av rostbiffen. Vi har smaksatt denna rostas i ugn med vitlök och timjan!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostas-i-ugn/

Gör så här

  • Ta fram köttet ur kylen ca 1 tim före tillagningen.
  • Värm ugnen till 125°.
  • Skala och krossa vitlöken lätt. Krydda köttet runtom med salt och rikligt med svartpeppar.
  • Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Bryn köttet runtom.
  • Lägg ner vitlök och timjan, stek ytterligare 2-3 min.
  • Lägg över köttet i en ugnsform och häll över vitlök, timjan och smöret från stekpannan.
  • Sätt i en termometer i mitten av köttbiten. Köttet är klart när det har en innertemperatur 48-50° (rött), 56-58° (rosa) och 68-70° (genomstekt).
  • Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
  • Servera gärna rostas i ugn med persiljerotspuré och tomatsallad.
Klart!
Energi:

297 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 1,5 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Rostas
600 g
Vitlöksklyftor
6
Flingsalt
1 msk
Nymalen svartpeppar
4 msk
Färsk timjan
½ kruka