Rostade tomater i ugn

Rostade tomater i ugn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Att rosta tomater långsamt i ugnen koncentrerar den solmogna smaken genom att vattnet dunstar bort. Detta är det perfekta sättet att bevara den solmogna tomatsmaken hela vintern. Frys in och använd som bas i alla tomatbaserade såser, t e x pastasås och pizzasås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ kg blandade tomater
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Strö över salt och lite peppar. Tillaga i mitten av ugnen 5 tim tills tomaterna är rostade. Går utmärkt att äta direkt, frysa in eller konservera i olja.

Tips:

Konservera tomaterna: lägg kalla tomater i en väl rengjord glasburk och täck med olja, så håller de ca 2 veckor i kylen. Använd till allt möjligt. Gott istället för ketchup i en burgare.

Näringsvärden, per plåt

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Andra goda förslag