Rostade tomater i ugn
5 tim
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Tillbehör
•
Att rosta tomater långsamt i ugnen koncentrerar den solmogna smaken genom att vattnet dunstar bort. Detta är det perfekta sättet att bevara den solmogna tomatsmaken hela vintern. Frys in och använd som bas i alla tomatbaserade såser, t e x pastasås och pizzasås.
Ingredienser
|
Blandade tomater
|
1½ kg |
|---|---|
|
Olja
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Konservera tomaterna: lägg kalla tomater i en väl rengjord glasburk och täck med olja, så håller de ca 2 veckor i kylen. Använd till allt möjligt. Gott istället för ketchup i en burgare.
Näringsvärden, per plåt
Energi:
349 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per plåt | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 19,5 g |
| Protein: | 14 % | 12 g |
| Fett: | 40,6 % | 16 g |
| Kolhydrater: | 45,4 % | 39 g |