Rostade rotfrukter med ädelost-cottage cheese
40 min
Brunch
Huvudrätt
Tillbehör
•
När rotfrukter rostas i ugn får de en söt underbar smak. Till dessa godbitar passar det utmärkt med en krämig och salt KESO® Cottage cheese smaksatt med ädelost. Lite nötter på toppen ger lite att tugga på och ger det lilla extra. Mums!
Ingredienser
Rostade rotfrukter:
|
Blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka, rödbetor
|
800 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
2 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Ädelost- cottage cheese:
| 250 g | |
| 140 g |
Till servering:
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|---|---|
|
Valnötter eller hasselnötter
|
1 dl |
Gör så här
Ädelost- cottage cheese:
Rostade rotfrukter:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
414 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 17 % | 17,3 g |
| Fett: | 66,9 % | 31,3 g |
| Kolhydrater: | 16,1 % | 16,4 g |