Rostade rödbetor med valnötskrisp

Rostade rödbetor med valnötskrisp

Betyg

(0 st)

60+ min

Ljuvlig sötma från rödbetor och karamelliserade valnötter tillsammans med kryddig grönkålsröra, känns som en ny julklassiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g rödbetor
  • 1 tsk hel kummin
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 3 msk Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk flytande honung

Grönkåls- och pepparrotskräm:

  • 250 g fryst grönkål, tinad
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Krama ur grönkålen till grönkåls och pepparrotskrämen och rör ihop ingredienserna. Förvara i kyl. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnssäker form. Vänd runt rödbetorna med kummin och apelsinskal och saft av apelsin. Klicka på 2 msk smör. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 1 tim tills de har fått fin färg. Rör om ett par gånger. Finhacka och rosta valnötterna i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt honung och rör om ½ min.. Häll upp på bakplåtspapper och smula över lite extra flingsalt. Låt kallna. Hacka nötterna grovt och strö över rödbetorna.

Näringsvärden, per

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem