Rostade rödbetor med valnötskrisp
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
Ljuvlig sötma från rödbetor och karamelliserade valnötter tillsammans med kryddig grönkålsröra, känns som en ny julklassiker.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
700 g |
|---|---|
|
Hel kummin
|
1 tsk |
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av 1 |
| 3 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Valnötter
|
1 dl |
|
Flytande honung
|
1 msk |
Grönkåls- och pepparrotskräm:
|
Fryst grönkål, tinad
|
250 g |
|---|---|
|
Riven färsk pepparrot
|
2 msk |
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
432 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g |
| Protein: | 7,6 % | 8,1 g |
| Fett: | 62,7 % | 30,6 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 31,5 g |