Rostade rödbetor med valnötskrisp
                                
                                    1 tim 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
         
    Ljuvlig sötma från rödbetor och karamelliserade valnötter tillsammans med kryddig grönkålsröra, känns som en ny julklassiker.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Rödbetor
                                            
                                     | 700 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Hel kummin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Apelsin
                                            
                                     | rivet skal och saft av 1 | 
| 3 msk | |
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Flytande honung
                                            
                                     | 1 msk | 
Grönkåls- och pepparrotskräm:
| 
                                            
                                                Fryst grönkål, tinad
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Riven färsk pepparrot
                                            
                                     | 2 msk | 
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Majonnäs
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
432 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g | 
| Protein: | 7,6 % | 8,1 g | 
| Fett: | 62,7 % | 30,6 g | 
| Kolhydrater: | 29,7 % | 31,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)