Rostade betor med vitost

Rostade betor med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 80 g skivad prosciutto
  • bondbröd

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tvätta betorna väl eller skala dem. Halvera de som är riktigt stora. Lägg betorna på en plåt och ringla över smör-&rapsolja. Salta och peppra. Rosta dem i mitten av ugnen ca 40 min. Rör om en gång mot slutet av tillagningstiden. Skär betorna i klyftor eller halvor. Bryt osten i bitar och strö över den och groddarna. Servera med prosciutto och bröd.

Tips:

Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: