Rostade betor med vitost
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
500 g |
|---|---|
|
Gulbetor
|
500 g |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
1 dl |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 200 g | |
|
Rödbetsgroddar
|
1 dl |
Till servering:
|
Skivad prosciutto
|
80 g |
|---|---|
|
Bondbröd
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.
Näringsvärden, per port
Energi:
442 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 14,9 % | 16,2 g |
| Fett: | 60,4 % | 30,2 g |
| Kolhydrater: | 24,7 % | 26,9 g |