Rostade betor med vitost

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Rostade betor med vitost

Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Gulbetor
500 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
200 g
Rödbetsgroddar
1 dl

Till servering:

Skivad prosciutto
80 g
Bondbröd

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta betorna väl eller skala dem. Halvera de som är riktigt stora.
  • Lägg betorna på en plåt och ringla över smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  • Rosta dem i mitten av ugnen ca 40 min. Rör om en gång mot slutet av tillagningstiden.
  • Skär betorna i klyftor eller halvor.
  • Bryt osten i bitar och strö över den och groddarna.
  • Servera med prosciutto och bröd.
Lägg till recept till tillagad

Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

605 kcal

Näringsvärden per port inkl tillbehör
Protein: 20 g
Fett: 32 g
Kolhydrater: 54 g
https://www.arla.se/recept/rostade-betor-med-vitost/