Rostade betor med vitost
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Rödbetor
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gulbetor
                                            
                                     | 500 g | 
| 
                                            
                                                Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 200 g | |
| 
                                            
                                                Rödbetsgroddar
                                            
                                     | 1 dl | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Skivad prosciutto
                                            
                                     | 80 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Bondbröd
                                            
                                     | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.
Näringsvärden, per port
Energi:
442 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g | 
| Protein: | 14,9 % | 16,2 g | 
| Fett: | 60,4 % | 30,2 g | 
| Kolhydrater: | 24,7 % | 26,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)