Rostade betor med vitost

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Rostade betor med vitost

Sötman i betorna möter den krämiga, salta vitosten perfekt. Med prosciutto och bröd blir det en bra lunch eller lättare middag.

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Gulbetor
500 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
200 g
Rödbetsgroddar
1 dl

Till servering:

Skivad prosciutto
80 g
Bondbröd

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta betorna väl eller skala dem. Halvera de som är riktigt stora.
  • Lägg betorna på en plåt och ringla över smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  • Rosta dem i mitten av ugnen ca 40 min. Rör om en gång mot slutet av tillagningstiden.
  • Skär betorna i klyftor eller halvor.
  • Bryt osten i bitar och strö över den och groddarna.
  • Servera med prosciutto och bröd.
Markera receptet som tillagat

Tiden för rostning kan variera beroende på hur stora betorna är och under vilken årstid.

Näringsvärden, per port

Energi:

442 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,6 g
Protein: 14,9 % 16,2 g
Fett: 60,4 % 30,2 g
Kolhydrater: 24,7 % 26,9 g
https://www.arla.se/recept/rostade-betor-med-vitost/