Rostad rotfruktssoppa

Rostad rotfruktssoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

När grönsakerna rostas i ugnen kommer smakerna fram. Toppa soppan med knapriga frön och riven ost precis innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg dem och vitlöksklyftan på bakplåtspapper på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg ner rotfrukter och vitlök. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Koka upp och smaksätt med citron och örter. Servera soppan med tillbehören.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem