Rostad rotfruktssoppa

Rostad rotfruktssoppa

1 tim Förrätt
När grönsakerna rostas i ugnen kommer smakerna fram. Toppa soppan med knapriga frön och riven ost precis innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-rotfruktssoppa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
  • Lägg dem och vitlöksklyftan på bakplåtspapper på en plåt, ringla över smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Koka upp buljongen i en kastrull och lägg ner rotfrukter och vitlök. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min.
  • Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Koka upp och smaksätt med citron och örter.
  • Servera soppan med tillbehören.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Palsternacka
175 g
Morot
150 g
Rotselleri
200 g
Skalad vitlöksklyfta
1
2 msk
Grönsaksbuljong
7 dl
2½ dl
Citron, finrivet skal och saft
½
Hackade färska blandade örter
1 dl
Tillbehör:
1 dl
Rostade blandade frön
1 dl