Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön
45 min
Tillbehör
•
Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
800 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Malen spiskummin
|
½ tsk |
|
Malen koriander
|
½ tsk |
|
Fänkålsfrön
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Sesamfrön, gärna vita och svarta
|
1½ msk |
| 200 g | |
|
Chili flakes
|
|
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Färsk bladspenat
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
289 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 15,2 % | 10,8 g |
| Fett: | 51,2 % | 16,7 g |
| Kolhydrater: | 33,6 % | 23,9 g |