Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

45 min
Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser

Rödbetor
800 g
Olivolja
2 msk
Malen spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Fänkålsfrön
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Sesamfrön, gärna vita och svarta
1½ msk
200 g
Chili flakes
Citron
pressad saft av ½
Färsk bladspenat
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar på en plåt. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Tärna vitosten.
  • Låt betorna svalna något och blanda med ost, lite chili flakes, citron, sesamfrön och spenat i en skål.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rostad-rodbetssallad-med-vitost-och-sesamfron/