Rostad pepparkaka med päron

15 min
Arbetstid: 15 min
Buffé
Rostad pepparkaka med päron

Recept på en snabb och smaskig efterrätt och ett bra tips på hur man kan variera mjuk pepparkaka.

Ingredienser

Päron
2
2 msk
Strösocker
1 msk
Citron
rivet skal av ½
Mjuk pepparkaka
4 skivor
Strösocker
Malen kanel

Gör så här

  • Kärna ur och skiva päronen. Fräs dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Strö över socker och citronskal.
  • Rosta pepparkaksskivorna och lägg dem på 4 assietter.
  • Smaka av cottage cheese med lite socker och kanel.
  • Lägg päron på kakan och servera med cottage cheeseröran.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

261 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 4,1 % 2,6 g
Fett: 43,4 % 12,8 g
Kolhydrater: 52,5 % 33,7 g
https://www.arla.se/recept/rostad-pepparkaka-med-paron/