Vegetarisk gulasch
Budget

Vegetarisk gulasch

Huvudrätt
En mustig vegetarisk gulaschsoppa med smak av paprika och gott kryddad med vitlök, chili och kummin. Servera gärna soppan med en mild och lite syrlig klick matyoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala potatisen. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
  • Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min.
  • Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.
Klart!
Tips:

Chilipulvret kan bytas ut mot 1 tsk sambal oelek.

Ingredienser

Mjöliga potatisar
3
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Paprikor i olika färger
3
Tomatpuré
½ dl
Kummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 liter
Hackad färsk persilja
½ dl
2 dl