Vegetarisk gulasch

Vegetarisk gulasch

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(180 st)

En mustig vegetarisk gulaschsoppa med smak av paprika och gott kryddad med vitlök, chili och kummin. Servera gärna soppan med en mild och lite syrlig klick matyoghurt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skala potatisen. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
  2. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min.
  3. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.

Tips:

Chilipulvret kan bytas ut mot 1 tsk sambal oelek.

Skriv ut

Källa: