Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rostad örtaubergine med vitlök
Rostad örtaubergine med vitlök
45 min
•
Kommentarer
En enkel vegetarisk rätt med mustig fyllning.
Andra liknande recept
30 min
Kantarellpasta
(143)
1 tim
Lasagne
(3005)
Budget
1 tim
Köttfärslimpa
(2048)
Budget
Köttfärssoppa
(198)
60+ min
Köttfärsgratäng
(531)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
Dela auberginerna på längden. Skär ett rutmönster på snittytorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla auberginerna med olja från vitosten. Strö över salt.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något.
Låt osten rinna av. Grovhacka basilika. Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål.
Gröp ur auberginen och blanda ner i skålen. Fördela fyllningen i aubergineskalen och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Servera med sallad.
Klart!
Ingredienser
Auberginer
2
Apetina® Vitost tärnad i olja örter & kryddor
1 burk
Salt
½ tsk
Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
Andra liknande recept
30 min
Kantarellpasta
(143)
1 tim
Lasagne
(3005)
Budget
1 tim
Köttfärslimpa
(2048)
Budget
Köttfärssoppa
(198)
60+ min
Köttfärsgratäng
(531)
45 min
Kycklinglår i ugn
(209)
20 min
Spenatsoppa
(675)
Budget
15 min
Pasta carbonara
(2624)
50 min
Fläskfilé i ugn
(110)
Budget
30 min
Skinksås
(146)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum