Rostad örtaubergine med vitlök

Rostad örtaubergine med vitlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

En enkel vegetarisk rätt med mustig fyllning.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200ᵒ. Dela auberginerna på längden. Skär ett rutmönster på snittytorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll av oljan från osten men spara 3 msk. Pensla auberginerna med oljan, strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något. Grovhacka basilika och ost. Skala och finhacka vitlöken. Gröp ur auberginen och blanda med basilika, ost och vitlök. Fördela fyllningen i auberginskalen och gratinera ca 10 min. Servera med sallad.-

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag