Rostad örtaubergine med vitlök

Rostad örtaubergine med vitlök

Betyg

(3 st)

En enkel vegetarisk rätt med mustig fyllning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • ½ tsk salt
  • 1 burk Apetina® vitost vitlök&persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200ᵒ. Dela auberginerna på längden. Skär ett rutmönster på snittytorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll av oljan från osten men spara 3 msk. Pensla auberginerna med oljan, strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något. Grovhacka basilika och ost. Skala och finhacka vitlöken. Gröp ur auberginen och blanda med basilika, ost och vitlök. Fördela fyllningen i auberginskalen och gratinera ca 10 min. Servera med sallad.-

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem