Rostad majssoppa med ingefära och koriander

Rostad majssoppa med ingefära och koriander

40 min Huvudrätt
Krämig, mixad soppa på rostad majs och sting cayennepeppar. Strö över majskorn och grovhackad koriander på soppan och servera med ett gott bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull ca 2 min.
  • Rosta majsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt det mesta av den rostade majsen i kastrullen och spara resten.
  • Häll i grädde och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa alltsammans med stavmixer.
  • Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka koriandern grovt. Strö över majskorn och koriander på soppan och servera med bröd.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Majskorn, ca 400 g
5 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära, ca 2 cm
1 bit
2 msk
5 dl
Grönsaksbuljong
3 dl
Cayennepeppar
½ krm
Salt
Färsk koriander
1 kruka
Baguette
1