Rostad majssoppa med ingefära och koriander

Rostad majssoppa med ingefära och koriander

Betyg

(1 st)

Krämig, mixad soppa på rostad majs och sting cayennepeppar. Strö över majskorn och grovhackad koriander på soppan och servera med ett gott bröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 baguette

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull ca 2 min. Rosta majsen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt 4 dl av den rostade majsen i kastrullen och spara resten. Häll i gräddmjölk och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa alltsammans med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka koriandern grovt. Strö över majskorn och koriander på soppan och servera med bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem