Rostad majssoppa med ingefära och koriander
40 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
Krämig, mixad soppa på rostad majs och sting cayennepeppar. Strö över majskorn och grovhackad koriander på soppan och servera med ett gott bröd.
Ingredienser
|
Majskorn, ca 400 g
|
5 dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk ingefära, ca 2 cm
|
1 bit |
| 2 msk | |
| 5 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
3 dl |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
|
Salt
|
|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Baguette
|
1 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
579 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 10,5 % | 15 g |
| Fett: | 38,8 % | 25,4 g |
| Kolhydrater: | 50,7 % | 72,1 g |