Rostad majssalsa med tomat och koriander

Rostad majssalsa med tomat och koriander

Betyg

(0 st)

Majsen smakar extra mycket när den rostas i en het panna. Salsan är god både att dippa tortillachips i eller som tillbehör till ribs eller nötkött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl majskorn
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tomater, ca 3 st
  • 1 färsk grön jalapeno
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • saft av ½ lime
  • 2 msk ljus öl
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Låt majskornen rinna av och torka på hushållspapper. Rosta dem i en torr varm stekpanna tills de har fin färg och börjar poppa. Ta av från värmen och häll i smör-&rapsolja. Finhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka jalapenon. Blanda samman allt i en bunke och tillsätt limesaft, öl och olja. Smaka av med salt och socker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem