Fish tacos

Fish tacos

40 min Huvudrätt
Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisktacos i tortillabröd med fruktig salsa, smulad vitost och yoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med mangosalsan. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda allt med lime, smaka av med salt och ställ kallt.
  • Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje.
  • Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  • Servera i tortillabröd med tillbehören.
Serveringsförslag:
Pico de gallo
15 min
Pico de gallo
(51)
Klart!
Energi:

765 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 83 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Fryst koljafilé, eller torskfilé
500 g
Vetemjöl
2 msk
Salt
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Ägg
1
Panko eller ströbröd
1 dl
3 msk
Små tortillabröd
12
Mangosalsa:
Silverlök
1
Röd chili
1
Färsk koriander
½ kruka
Tärnad fryst mango
200 g
Lime
saft av 1
Salt
½ tsk