Fish taco

Fish taco

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(209 st)

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g fryst koljafilé, eller torskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 12 små tortillabröd

Mangosalsa:

  • 1 silverlök
  • 1 röd chili
  • ½ kruka färsk koriander
  • 200 g tärnad fryst mango
  • saft av 1 lime
  • ½ tsk salt

Tillbehör:

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med mangosalsan. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda allt med lime, smaka av med salt och ställ kallt.
  2. Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje.
  3. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  4. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Tips:

Byt ut tomaterna i tomatsalsan mot mango.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 765 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: