Fish taco

Fish taco

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt.
Betyg (132 st)

Mitt betyg:

Fish taco

Pankopanerad fisk är gott och enkelt att göra hemma. Här serverar vi denna frasiga fisk i tortillabröd med fruktig salsa, smulad fetaost och yoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 600 g fryst koljafiléer, eller torskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 12 små tortillabröd

Mangosalsa

  • 1 silverlök
  • 1 röd chili
  • ½ kruka färsk koriander
  • 200 g tärnad fryst mango
  • saft av 1 lime
  • ½ tsk salt

Tillbehör

Gör så här:

Börja med mangosalsan. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda allt med lime, smaka av med salt och ställ kallt. Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Tips:

Byt ut tomaterna i tomatsalsan mot mango.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 785 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 45 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.