Quesadillas med bönröra och ost

Quesadillas med bönröra och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

35 min

Mättande rätt som är populär hos både vuxna och barn. Fylld med svarta bönor och ost. Servera med sötpotatis och sallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sötpotatis:

Svart bönröra:

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 burk svarta bönor, ca 400 g
  • 1 tsk limesaft
  • salt och peppar

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Sötpotatis:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra och ringla över smör-&rapsolja.
  3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Svart bönröra:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i smör-&rapsolja i en panna, ca 5 min. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 1 min.
  2. Skölj bönorna. Häll ner dem och värm röran, smaka av med limesaft, salt och peppar. Mixa eller mosa bönröran lätt.
  3. Fördela röran på bröden. Smula vitosten. Lägg på vitost, riven ost, jalapeño och vik ihop. Stek quesadillan i smör-&rapsolja på medelvärme tills bröden fått färg och osten smält.
  4. Skär dem i snibbar. Servera med sötpotatisen samt limeklyftor, sallad, gräddfil och salsa. Garnera ev med koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 940 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 93 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: