Rostad inlagd strömming med rötter och citronvinägrette
6 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
•
Strömming är en billig och resursklok råvara. Här, först rostad och sedan inlagd, i en överraskande god smakkombination serverad med citrondoftande rotfrukter.
Ingredienser
|
Strömmingsfilé
|
400 g |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Kryddpeppar
|
2 krm |
Ättikslag:
|
Vatten
|
1½ dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
¾ dl |
|
Dillfrön
|
½ tsk |
|
Fänkålsfrön
|
½ tsk |
|
Vitpepparkorn
|
10 |
|
Liten gulbeta
|
1 |
|---|---|
|
Fänkål
|
½ |
|
Liten morot
|
1 |
|
Rädisor
|
6 |
|
Salladslök
|
1 |
|
Färsk dill
|
Vinägrette:
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|---|---|
|
Kallpressad rapsolja
|
1 dl |
|
Salt och peppar
|
|
Mörkt bröd t ex kavring eller rågbröd
|
4 skivor |
|---|---|
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
766 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 12,8 % | 24,2 g |
| Fett: | 47,6 % | 41,2 g |
| Kolhydrater: | 39,6 % | 74,6 g |