Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

Betyg

(3 st)

30 min

En stund i ugnen tar fram det bästa ur kålen och purjolöken. En dag i kylen gör att smakerna utvecklas och gör soppan till en perfekt matlåderätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Spraya en långpanna med smörspray. Ansa och skiva purjon, spara lite till garnering. Lägg den i långpannan. Skär blomkålen i bitar och lägg på purjolöken. Spraya ytterligare med smörspray, salta. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min tills allt fått fin färg. Lägg över i en rymlig kastrull och häll på vattnet och fond. Koka upp och låt koka i ca 5 min. Häll på syrad grädde och mixa soppan slät. Grovhacka mandeln. Toppa soppan med mandel och lite purjolök vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem