Rostad blomkålspasta med chili

Rostad blomkålspasta med chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

30 min

Låt gärna blomkålen få ordentligt med färg i ugnen, då kommer smaken fram bättre. Ett tips är också att rosta med blasten, både vacker och smaklig garnering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen i tjocka skivor. Krossa vitlöksklyftorna i skal lätt. Fördela blomkål och vitlök i en långpanna. Pressa över citronsaft. Klicka över hälften av smöret. Strö över chiliflakes, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i 20 min. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv osten. Tryck ut vitlöken ur sitt skal och rör ihop med resten av smöret, riven ost och citronskal. Blanda pasta och rostad blomkål med smörblandningen. Toppa ev med basilikablad.

Tips:

Har blomkålen fina blad kan dessa strimlas fint och tillagas med resten av blomkålen i ugnen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Andra goda förslag