Rostad blomkålspasta med chili

Rostad blomkålspasta med chili

30 min Huvudrätt
Låt gärna blomkålen få ordentligt med färg i ugnen, då kommer smaken fram bättre. Ett tips är också att rosta med blasten, både vacker och smaklig garnering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär blomkålen i tjocka skivor. Krossa vitlöksklyftorna lätt.
  • Fördela blomkål och vitlök i en långpanna. Pressa över citronsaft. Klicka över hälften av smöret. Strö över chiliflakes, salt och peppar.
  • Rosta i mitten av ugnen i 20 min.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tryck ut vitlöken ur sitt skal och rör ihop med resten av smöret, riven ost och citronskal.
  • Blanda pasta och rostad blomkål med smörblandningen.
  • Toppa ev med basilikablad.
Klart!
Tips:

Har blomkålen fina blad kan dessa strimlas fint och tillagas med resten av blomkålen i ugnen.

Energi:

495 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Blomkålshuvud ca 800 g
1
Vitlöksklyftor med skal
5
Citron, rivet skal och saft
1
50 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Pasta
300 g
2 dl
Färsk basilika
ev ½ kruka