Rostad blomkålspasta med chili
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Låt gärna blomkålen få ordentligt med färg i ugnen, då kommer smaken fram bättre. Ett tips är också att rosta med blasten, både vacker och smaklig garnering.
Ingredienser
|
Blomkålshuvud ca 800 g
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor med skal
|
5 |
|
Citron, rivet skal och saft
|
1 |
| 50 g | |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
| 2 dl | |
|
Färsk basilika
|
ev ½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Har blomkålen fina blad kan dessa strimlas fint och tillagas med resten av blomkålen i ugnen.
Näringsvärden, per port
Energi:
523 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 15 % | 19,3 g |
| Fett: | 29,4 % | 17,4 g |
| Kolhydrater: | 55,6 % | 71,6 g |