Rosmarinkyckling med bacon

Rosmarinkyckling med bacon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 purjolök
  • 2 dl Arla® vispgrädde vispgrädde 40%
  • färsk rosmarin kvist

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Lägg det på kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.
  3. Rulla en baconskiva runt varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.
  4. Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min.
  5. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag