Rosmarinkyckling med bacon

Rosmarinkyckling med bacon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(227 st)

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 purjolök
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • färsk rosmarin kvist

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt. Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem