Rosmarinkyckling med bacon

Rosmarinkyckling med bacon

Huvudrätt
Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Lägg det på kycklinglårfiléerna och vik ihop dem.
  • Rulla en baconskiva runt varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.
  • Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min.
  • Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Vitlöksklyfta
1
Finhackad färsk rosmarin
1 msk
Citron
rivet skal av 1
Svartpeppar
½ tsk
Salt
1 tsk
Bacon
140 g
Purjolök
1
2 dl
Färsk rosmarin kvist