Rosmarin- och pinjefyllda fiskfiléer med sherrysås
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Fin rosmarindoftande fiskrätt. Den eleganta, lättlagade såsen är en njutning i sig.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Rödspättafiléer
                                            
                                     
                                 | 
                                600 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Hackad färsk rosmarin
                                            
                                     
                                 | 
                                3 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Pinjenötter
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 30 g | 
Sherrysås:
| 
                                     
                                            
                                                Torr sherry
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Fiskbuljong
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tärning | 
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Finhackad färsk dill
                                            
                                     
                                 | 
                                1 dl | 
Tomat- och bönsallad:
| 
                                     
                                            
                                                Vita bönor
                                            
                                     
                                 | 
                                400 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Tomater
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Avokado
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g | 
| Protein: | 29,7 % | 53,8 g | 
| Fett: | 56,8 % | 47,2 g | 
| Kolhydrater: | 11,5 % | 20,8 g |