Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Rökt makrill med smörgafflad potatis och picklade senapskorn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

35 min

Rökt makrill och smörgafflad potatis med en ragu på senapskorn, brynt smör, rädisa och schalottenlök.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • 3 msk senapsfrön

Gör så här

Gör så här

Koka upp vatten, ättikssprit och socker. Häll i senapsfrön och låt koka 5 min. Ta från värmen och låt kallna. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Krossa eller gaffla potatisen med hälften av smöret. Skär makrillen i bitar. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och låt ligga i kallt vatten. Skala och hacka schalottenlöken. Sila av lagen från senapsfröna. Blanda senapsfrön, gräslök och schalottenlök. Bryn resten av smöret lätt och rör ner senapsfrön och lök. Lägg potatisen på tallrikar. Lägg på makrill och rädisor. Ringla över smöret.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa: