Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

God blomkålssoppa som serveras med en härlig röra på makrill och smetana, syrad grädde, samt bitar av friskt, sött äpple.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Makrillröra:

  • 1 varmrökt makrill urbenad och rensad
  • 1 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1 dl finhackad färsk gräslök
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 rött äpple

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt blomkålen och fräs ytterligare någon min. Häll i mjölk, vatten och kycklingfond. Koka på svag värme under lock tills blomkålen är mjuk, ca 20 min. Mixa den slät och smaka av med salt och peppar. Bryt makrillen i mindre bitar och blanda med smetana, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Fördela röran och äppeltärningarna i tallrikar och häll över den varma soppan. Garnera ev med lite hackad gräslök och servera genast.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem