Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

Blomkålssoppa med makrillröra och äpple

Betyg

(17 st)

God blomkålssoppa som serveras med en härlig röra på makrill och smetana, syrad grädde, samt bitar av friskt, sött äpple.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Makrillröra:

  • 1 varmrökt makrill urbenad och rensad
  • 1 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1 dl finhackad färsk gräslök
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 rött äpple

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt blomkålen och fräs ytterligare någon min. Häll i mjölk, vatten och kycklingfond. Koka på svag värme under lock tills blomkålen är mjuk, ca 20 min. Mixa den slät och smaka av med salt och peppar. Bryt makrillen i mindre bitar och blanda med smetana, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur och skär äpplet i små bitar. Fördela röran och äppeltärningarna i tallrikar och häll över den varma soppan. Garnera ev med lite hackad gräslök och servera genast.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem