Lax med krämig potatissallad

Lax med krämig potatissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

30 min

Underbart krämig sallad med sommarens bästa smaker på ett fat. Variera med böckling, makrill eller annan rökt fisk om du vill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g varmrökt lax
  • 750 g färskpotatis
  • 1 dl cornichons
  • ½ dl rostad lök
  • 1 knippe rädisor

Dressing:

  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Plocka laxen i bitar. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela potatisen på hälften. Blanda med dressingen Hyvla rädisorna tunt, gärna med mandolin.Lägg allt på ett fat. Toppa med lax, cornichons, rostad lök och rädisorna.

Tips:

Spara gärna lite citronskal och gräslök att toppa salladen med.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem