Röding med löjrom, blåmusslor och rotfrukter
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Festlig röding i ugn med ugnsbakade rotfrukter, toppat med blåmusslor som kokat i crème fraiche och löjrom. Välj gärna ekologiska råvaror som ger mycket smak, då behövs knappt några kryddor.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Skinn- och benfria rödingfiléer
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Kalix löjrom
                                            
                                     | 4 msk | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Rotselleri
                                            
                                     | 500 g | 
| 
                                            
                                                Gulbetor
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Morot
                                            
                                     | 300 g | 
| 
                                            
                                                Liten purjolök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Blomkål
                                            
                                     | ½ huvud | 
| 
                                            
                                                Blad från spetskål
                                            
                                     | 200 g | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal och saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Schalottenlök finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk dill
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Blåmusslor
                                            
                                     | 1 kg | 
| 
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor finhackade
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 5 kvistar | 
| 50 g | |
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     | 1 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
1016 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,2 g | 
| Protein: | 40 % | 100 g | 
| Fett: | 45,7 % | 52,5 g | 
| Kolhydrater: | 14,3 % | 35,8 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    