Röding med löjrom, blåmusslor och rotfrukter
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Festlig röding i ugn med ugnsbakade rotfrukter, toppat med blåmusslor som kokat i crème fraiche och löjrom. Välj gärna ekologiska råvaror som ger mycket smak, då behövs knappt några kryddor.
Ingredienser
|
Skinn- och benfria rödingfiléer
|
4 |
|---|---|
|
Kalix löjrom
|
4 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
1 tsk |
|
Rotselleri
|
500 g |
|
Gulbetor
|
200 g |
|
Morot
|
300 g |
|
Liten purjolök
|
1 |
|
Blomkål
|
½ huvud |
|
Blad från spetskål
|
200 g |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Schalottenlök finhackad
|
1 |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
|
Salt och peppar
|
1 tsk |
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor finhackade
|
2 |
|
Färsk timjan
|
5 kvistar |
| 50 g | |
| 1 dl | |
|
Salt och peppar
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1016 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,2 g |
| Protein: | 40 % | 100 g |
| Fett: | 45,7 % | 52,5 g |
| Kolhydrater: | 14,3 % | 35,8 g |