Röding med löjrom

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Röding med löjrom

Njut av festlig fisk i ljuvlig gräddsås med smak av enbär. Toppa rödingen med lyxig löjrom eller annan valfri rom.

Ingredienser

Rödingfiléer
600 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
2 msk
4 dl
Fiskbuljong
1 tärning
Krossade enbär
½ tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Löjrom
50 g

Gör så här

  • Salta fisken och vänd den i mjölet. Stek fisken i smör i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Ta upp fisken och häll i grädde, smulad buljongtärning och enbär i pannan. Låt såsen koka ihop någon minut.
  • Toppa fisken med gräslök och löjrom. Servera med såsen och pressad potatis.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

523 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,3 g
Protein: 27,9 % 35,9 g
Fett: 66,6 % 39,4 g
Kolhydrater: 5,5 % 7,1 g
https://www.arla.se/recept/roding-med-lojrom/