Rödbetstartar

45 min Förrätt Huvudrätt
Rödbetstartar

Denna rödbetstartar är smaksatt med dijon, crème fraiche och majonnäs. Vi toppar den med inlagd rödbeta, skivad schalottenlök och friterad kapris. Vackert och gott som förrätt!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Kokta rödbetor
400 g
½ dl
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Salt och svartpeppar

Friterad kapris:

Kapris
4 msk
Matolja
1 dl

Till servering:

Schalottenlök
1
Inlagda rödbetor
2
½ dl
Vattenkrasse

Gör så här

  • Skär rödbetorna i små bitar och lägg i en skål.
  • Rör ner crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma till fyra biffar och lägg upp på fyra tallrikar. Ställ kallt en stund.
  • Hetta upp matolja i en liten tjockbottnad kastrull. Fritera kaprisen tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skala och skiva löken. Tärna inlagd rödbeta.
  • Toppa tartaren med tärnad rödbeta, skivad lök och friterad kapris. Servera med crème fraiche och vattenkrasse.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/rodbetstartar/