Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Betyg

(10 st)

40 min

Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Soppa:

  • 500 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk grönsaksfond
  • 7 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • pressad saft av ½ citroner

Pepparrotskvarg:

Tillbehör:

  • 1 liten kålrabbi
  • 40 g rödbetsgroddar
  • 1 avokado
  • 4 glutenfria portionsbröd
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här:

Gör så här:

Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt rödbetor, fond,vatten, salt peppar och lagerblad. Koka upp och koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med citronsaft.

Skala och riv pepparroten. Blanda med kvargen.

Skala och skiva kålrabbin tunt, gärna på mandolin. Lägg upp soppan i skålar och toppa med pepparotskvarg, kålrabbi och rödbetsgroddar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg dem på bröden och strö över chiliflakes. Servera till soppan.

Tips:

Man kan också mixa soppan med mixerstav.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem