Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi
40 min

Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Soppa:

  • 500 g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk grönsaksfond
  • 7 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • pressad saft av ½ citron

Pepparrotskvarg:

Tillbehör:

  • 1 liten kålrabbi
  • 40 g rödbetsgroddar
  • 1 avokado
  • 4 glutenfria portionsbröd
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här:

Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt rödbetor, fond,vatten, salt peppar och lagerblad. Koka upp och koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med citronsaft.

Skala och riv pepparroten. Blanda med kvargen.

Skala och skiva kålrabbin tunt, gärna på mandolin. Lägg upp soppan i skålar och toppa med pepparotskvarg, kålrabbi och rödbetsgroddar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg dem på bröden och strö över chiliflakes. Servera till soppan.

Tips:

Man kan också mixa soppan med mixrstav.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.