Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.
Ingredienser
Soppa:
Rödbetor
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Grönsaksfond
|
2 msk |
Vatten
|
7 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Lagerblad
|
1 |
Citron
|
pressad saft av ½ |
Pepparrotskvarg:
Pepparrot
|
50 g |
---|---|
250 g |
Tillbehör:
Liten kålrabbi
|
1 |
---|---|
Rödbetsgroddar
|
40 g |
Avokado
|
1 |
Glutenfria portionsbröd
|
4 |
Chili flakes
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Man kan också mixa soppan med mixerstav.
Näringsvärden, per port
Energi:
390 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,3 g |
Protein: | 15,2 % | 14,6 g |
Fett: | 37,9 % | 16,7 g |
Kolhydrater: | 46,9 % | 45 g |

