Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.
Ingredienser
Soppa:
|
Rödbetor
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Grönsaksfond
|
2 msk |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
Pepparrotskvarg:
|
Pepparrot
|
50 g |
|---|---|
| 250 g |
Tillbehör:
|
Liten kålrabbi
|
1 |
|---|---|
|
Rödbetsgroddar
|
40 g |
|
Avokado
|
1 |
|
Glutenfria portionsbröd
|
4 |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Man kan också mixa soppan med mixerstav.
Näringsvärden, per port
Energi:
390 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,3 g |
| Protein: | 15,2 % | 14,6 g |
| Fett: | 37,9 % | 16,7 g |
| Kolhydrater: | 46,9 % | 45 g |