Rödbetssoppa med ädelostcrème

Rödbetssoppa med ädelostcrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med underbart god och krämig ädeloströra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 morot
  • 1 liter örtbuljong
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt

Ädelostcrème:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda ädelostcrèmen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt. Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka. Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt. Servera soppan med ädelostcrème och bröd.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem