Rödbetssoppa med ädelostcrème

Rödbetssoppa med ädelostcrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med underbart god och krämig ädeloströra.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g färska rödbetor
  • 1 morot
  • 1 liter örtbuljong
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt

Ädelostcrème:

Gör så här

Gör så här

Börja med att blanda ädelostcrèmen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt. Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka. Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt. Servera soppan med ädelostcrème och bröd.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: