Rödbetssoppa med ädelostcrème
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med underbart god och krämig ädeloströra.
Ingredienser
|
Färska rödbetor
|
500 g |
|---|---|
|
Morot
|
1 |
|
Örtbuljong
|
1 liter |
|
Potatisar
|
2 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Ädelostcrème:
| 75 g | |
| 2 dl | |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
258 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 13,1 % | 8,3 g |
| Fett: | 47,9 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 39 % | 24,8 g |