Rödbetssoppa med ädelostcrème

50 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Rödbetssoppa med ädelostcrème

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med underbart god och krämig ädeloströra.

Ingredienser

Färska rödbetor
500 g
Morot
1
Örtbuljong
1 liter
Potatisar
2
Gul lök
1
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
1 tsk

Ädelostcrème:

75 g
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Börja med att blanda ädelostcrèmen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar.Ställ kallt.
  • Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min.
  • Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka.
  • Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt.
  • Servera soppan med ädelostcrème och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

258 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,7 g
Protein: 13,1 % 8,3 g
Fett: 47,9 % 14 g
Kolhydrater: 39 % 24,8 g
https://www.arla.se/recept/rodbetssoppa-med-adelostcreme/