Rödbetssallad med blåmögelost och päron
1 tim
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Njut av en underbar rödbetssallad med blåmögelost, päron, hallon och krispiga hasselnötter. Denna sallad passar alldeles utmärkt att servera som förrätt. Om du vill ha en matigare sallad går det bra att lägga till kokt quinoa eller matvete.
Ingredienser
|
Rödbetor, gulbeta eller polkabeta
|
500 g |
|---|---|
|
Päron
|
1 |
|
Radicchio eller gemsallad
|
1 |
| 150 g | |
|
Färska hallon
|
2 dl |
|
Rostade hasselnötter
|
1 dl |
Dressing:
|
Olivolja
|
1 dl |
|---|---|
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
560 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 7 % | 9,7 g |
| Fett: | 77,8 % | 49,2 g |
| Kolhydrater: | 15,2 % | 21 g |