Rödbetskaka med äpplen

Rödbetskaka med äpplen

60+ min Mellanmål Efterrätt
Rödbetorna i kakan ger inte bara vacker färg, utan gör den också saftig och smakrik. Pumpafröna är nyttiga, goda och vackra på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Skala och finriv rödbetorna.
  • Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna och ta upp dem.
  • Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget.
  • Blanda ner de rivna rödbetorna i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Rör ihop kvarg och vaniljsocker och servera till kakan.
Klart!

Ingredienser

Små äpplen
2
Strösocker
2½ dl
Malen kanel
2 tsk
150 g
Ägg
3
Rödbetor
150 g
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Pumpakärnor
½ dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk