Rödbetskaka med äpplen

Rödbetskaka med äpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Rödbetorna i kakan ger inte bara vacker färg, utan gör den också saftig och smakrik. Pumpafröna är nyttiga, goda och vackra på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna och ta upp dem.Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Rör ihop kvarg och vaniljsocker och servera till kakan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem