Rödbetskaka med äpplen

Rödbetskaka med äpplen

60+ min Mellanmål Efterrätt
Lämplig för frysning
Rödbetorna i kakan ger inte bara vacker färg, utan gör den också saftig och smakrik. Pumpafröna är nyttiga, goda och vackra på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetskaka-med-applen/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Skala och finriv rödbetorna.
  • Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna och ta upp dem.
  • Tillsätt smör i bunken och rör det pösigt. Rör ner äggen ett i taget.
  • Blanda ner de rivna rödbetorna i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Stick ner äpplena i smeten och strö över pumpafrön.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Rör ihop kvarg och vaniljsocker och servera till kakan.
Klart!

Ingredienser

Små äpplen
2
Strösocker
2½ dl
Malen kanel
2 tsk
150 g
Ägg
3
Rödbetor
150 g
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Pumpakärnor
½ dl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk