Rödbetsgravad lax med vispad citronkräm

Rödbetsgravad lax med vispad citronkräm

Betyg

(10 st)

30 min

Egengravad lax blir alltid godast, här får den fin färg av rödbetor. Njut laxen med krispig sallad på försommarens primörer och len citronvisp. Vill du servera rätten som en förrätt räcker den till 8 personer.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé, gärna Salmalax
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 liten rödbeta

Sallad:

  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • 1 kålrabbi
  • 4 färsk grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • pressad saft av ½ citroner
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ krukor färsk dill

Citronkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Lägg laxen i en form. Blanda samman socker, salt och peppar. Vänd laxen i blandningen. Skala rödbetan, skölj den noga och riv den. Strö riven rödbeta på laxens båda sidor. Täck laxen med plastfolie och låt stå i kyl 2 dygn. Vänd laxen en gång under tiden.

Skala betorna. Skölj eller skala kålrabbin. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Hyvla eller skär sparrisarna tunt. Lägg allt i en skål. Rör ihop olja, citronsaft, honung, salt och peppar. Vänd runt med grönsakerna. Strö över plockad dill.

Vispa crème fraiche med elvisp till fast konsistens. Rör ner citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar. Skiva laxen tunt och servera med salladen och citronkrämen. Garnera ev med citronklyftor och dill.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem