
Gravad laxpasta
Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra god blir laxpastan med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?
Ingredienser
Antal portioner
- 200 g gravad lax
- 300 g tagliatelle
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- 1½ msk senap
- ½ msk honung
- 1 tsk pressad citron
- ½ dl färsk dill
- 1 krm nymald vitpeppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i tärningar.
- Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp
- Rör ner laxen. Servera såsen till pastan.
Tips:
Citronen kan bytas ut mot vinäger.
Näringsvärden, per portion
- Energi: 455 kcal
- Protein: 22 g
- Kolhydrater: 61 g
- Fett: 13 g
Tips:
Citronen kan bytas ut mot vinäger.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 4 2002