Gravad laxpasta

Gravad laxpasta

Huvudrätt
Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra god blir laxpastan med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i tärningar.
  • Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp
  • Rör ner laxen. Servera såsen till pastan.
Klart!
Tips:

Citronen kan bytas ut mot vinäger.

Energi:

455 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Gravad lax
200 g
Tagliatelle
300 g
2 dl
Senap
1½ msk
Honung
½ msk
Pressad citron
1 tsk
Färsk dill
½ dl
Nymald vitpeppar
1 krm