Laxpudding

Laxpudding

Betyg

(81 st)

Laxpudding är klassisk husmanskost - och lättlagad. Använd rimmad eller gravad lax och servera gärna laxpuddingen med skirat smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i smör i en stekpanna på svag värme tills den blir mjuk och glansig. Skiva potatisen. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Avsluta med potatis. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg. Smält smöret och skär citronen i klyftor. Servera smör och citron till laxpuddingen.

Skirat smör - grunden i bearnaisesås

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem