Inkokt lax med svensk Caesarsås

Inkokt lax med svensk Caesarsås

20 min Buffé Huvudrätt
Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär citronen i skivor. Koka upp vatten och kryddor i en stor kastrull och låt koka under lock 5 min.
  • Lägg ner laxen och låt sjuda på svag värme 15-20 min. Låt laxen kallna i spadet.
  • Finhacka sardellfiléerna till såsen. Riv osten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Låt gärna stå och mogna över natten. Servera till den inkokta laxen.
Klart!
Tips:

Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.

Energi:

605 kcal

Protein: 54 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Inkokt lax:
Laxfilé
600 g
Citron
½
Vatten
1 liter
Salt
1 msk
Lagerblad
1
Vitpepparkorn
4
Dillstjälkar
Caesarsås:
Sardellfiléer
3
100 g
Pressad vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt och peppar