Inkokt lax med svensk Caesarsås
20 min
Buffé
Huvudrätt
•
Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.
Energi:
605 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 54 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 42 g |
Ingredienser
Inkokt lax:
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Citron
|
½ |
Vatten
|
1 liter |
Salt
|
1 msk |
Lagerblad
|
1 |
Vitpepparkorn
|
4 |
Dillstjälkar
|
Caesarsås:
Sardellfiléer
|
3 |
---|---|
100 g | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
2 dl | |
Salt och peppar
|