Inkokt lax med svensk Caesarsås

Inkokt lax med svensk Caesarsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(71 st)

Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Inkokt lax:

  • 600 g laxfilé
  • ½ citroner
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • dillstjälkar

Caesarsås:

Gör så här:

Gör så här:

Skär citronen i skivor. Koka upp vatten och kryddor i en stor kastrull och låt koka under lock 5 min. Lägg ner laxen och låt sjuda på svag värme 15-20 min. Låt laxen kallna i spadet. Sås: Finhacka sardellfiléerna. Riv osten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och mogna över natten. Servera till den inkokta laxen.

Tips:

Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 54 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem