Rödbetsgravad lax med vispad citronkräm
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Egengravad lax blir alltid godast, här får den fin färg av rödbetor. Njut laxen med krispig sallad och len citronvisp. Vill du servera rätten som en förrätt räcker den till 8 personer.
Ingredienser
Laxfilé, gärna Salmalax
|
500 g |
---|---|
Rårörsocker
|
2 msk |
Salt
|
1 msk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Liten rödbeta
|
1 |
Sallad:
Gulbeta
|
1 |
---|---|
Polkabeta
|
1 |
Kålrabbi
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Citron
|
pressad saft av ½ |
Flytande honung
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
½ krm |
Färsk dill
|
½ kruka |
Citronkräm:
2 dl | |
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ½ |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Laxen dag 1:
Serveringsdagen:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
738 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,1 g |
Protein: | 18,3 % | 33,2 g |
Fett: | 48,8 % | 40,8 g |
Kolhydrater: | 32,9 % | 59,7 g |

