Grön ärtsoppa

Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver
Inspirerad av den ryska rödbetssoppan Borsjtj. Räcker som förrätt till 8 personer.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g rödbetor
- 1 gul lök
-
2 msk Arla® Svenskt Smör
- 400 g krossade tomater
- 1 liter vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- salt och peppar
-
150 g Apetina® vitost
- 1 dl svarta oliver
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche
Gör så här
Gör så här
Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och hacka löken. Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med smulad ost, oliver och crème fraiche.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 395 kcal
- Protein: 11 g
- Kolhydrater: 18 g
- Fett: 32 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 4 2009