Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör

Rödbetor slungade med kapris och persilja
Söta rödbetor i sällskap med syrlig kapris, citronskal och smält smör blir ett fint tillbehör till grillad abborre, flankstek eller halloumi. Ett smart knep är att spola rödbetorna under rinnande kallt vatten medan du skalar dem, så slipper du att få rosa fingrar.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 rödbetor
-
75 g Arla® Svenskt Smör
- 1 msk kapris
- 1 msk hackad färsk persilja
- finrivet skal av 1 citron
Gör så här
Gör så här
Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. Skala dem. Skär rödbetorna i klyftor. Smält smöret i en kastrull. Rör ner kapris, persilja och citronskal. Tillsätt rödbetorna och vänd runt.
Näringsvärden, per port
- Energi: 190 kcal
- Protein: 1 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 16 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2017