Rödbetor slungade med kapris och persilja

50 min
Rödbetor slungade med kapris och persilja

Söta rödbetor i sällskap med syrlig kapris, citronskal och smält smör blir ett fint tillbehör till grillad abborre, flankstek eller halloumi. Ett smart knep är att spola rödbetorna under rinnande kallt vatten medan du skalar dem, så slipper du att få rosa fingrar.

Ingredienser

Rödbetor
4
75 g
Kapris
1 msk
Hackad färsk persilja
1 msk
Citron
finrivet skal av 1

Gör så här

  • Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. Skala dem. Skär rödbetorna i klyftor.
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner kapris, persilja och citronskal.
  • Tillsätt rödbetorna och vänd runt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/rodbetor-slungade-med-kapris-och-persilja/