Rödbetor med pepparrot

45 min Förrätt Huvudrätt Lunch
Rödbetor med pepparrot

Söta rödbetor blir kaxigt goda med pepparrot.

Ingredienser

Färska rödbetor
1 kg
50 g
Riven pepparrot
2 msk
Salt, helst gourmetsalt
½ tsk
Hackad färsk persilja
2 msk

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20 – 30 min.
  • Spola i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i bitar.
  • Smält smöret, häll det hett över rödbetorna. Strö över pepparrot, salt och persilja.
  • Servera med bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

207 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 6,3 % 3,2 g
Fett: 44,9 % 10,5 g
Kolhydrater: 48,8 % 24,9 g
https://www.arla.se/recept/rodbetor-med-pepparrot/