Rödbetor med getostcrème

Rödbetor med getostcrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Den klassiska kombinationen av rödbetor och getostcreme där färger och tillagning gör betorna spännande.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g rödbetor
  • 400 g gulbetor

Dressing:

  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • rivet skal och saft av ½ apelsiner
  • ½ dl olivolja
  • salt och peppar

Getostkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skala en gulbeta och en rödbeta och skär i mycket tunna skivor. Lägg dem i iskallt vatten i separata skålar fram till servering. Koka resten av betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Spola dem i kallt vatten och drag av skalet. Skär dem i klyftor. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Mosa osten och rör ihop getostkrämen. Häll av vattnet från de skivade betorna. Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem