Rödbetor med getostcrème
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Den klassiska kombinationen av rödbetor och getostcrème där färger och tillagning gör betorna spännande.
Ingredienser
|
Rödbetor
|
400 g |
|---|---|
|
Gulbetor
|
400 g |
Dressing:
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Finhackad bladpersilja
|
2 msk |
|
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Salt och peppar
|
Getostcrème:
|
Falbygdens® Getost
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Honung
|
½ tsk |
|
Blandad grönsallad t ex rucola, mache, frisé.
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
413 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 6,6 % | 6,7 g |
| Fett: | 66 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 27,4 % | 27,8 g |